Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Cseh Tamás - Csengey Dénes: Mélyrepülés


RS9 Színház

2024. május 5. 19:00

Cseh Tamás-Csengey Dénes: Mélyrepülés zenés monodráma, a Komp kollektíva előadása

A Mélyrepülés Cseh Tamás egyetlen olyan albuma, melynek szövegét nem Bereményi Géza, hanem Csengey Dénes írta. Csengey szövegei őszinték, egyenesek és szenvtelenül állítanak tükröt minden korosztálynak és kornak, nem csak a ‘80-as éveknek, de erős ajánlással nekünk, magyaroknak. Az album 1988-ban jelent meg és aktualitása most is mellbevágó.

Kérdésfelvetései minden korban aktuálisak: a művészi szabadság, a magány, az alkohol és delírium, a tehetség és a hatalom és végül az egyéni szabadság megtalálása. Egy generáció ismerte ezeket a dalokat és szövegeket, és ugyan eltelt 34 év és egy Rendszerváltás a bemutató óta, de a szöveg nem vesztett az érvényességéből, ugyanis nem egy egyszerű korképről van szó, hanem sokkal inkább a magyar ember belső vívódásáról és a szabadság kétségbeesett kereséséről. 34 év távlatából sokkoló azt látni, hogy a magyar ember vagy művész helyzete és problémái hasonlóak maradtak. Elmaradt a szellemi rendszerváltás?

Az előadás stílusa Csengey szerint: “fából vaskarika, dalokkal átszőtt epikából születő monodráma”.

előadó:Tóth András

kobza, vokál: Lányi Kristóf
gitár, vokál: Nánási Attila
gitár, vokál: Tóth Ábel
cselló: Laczi Sándor

Az előadás hossza: 75 perc